Hvad kan vi forvente af UX design i fremtiden?

Selvom vi aldrig kan være helt sikre på, hvad fremtiden bringer, er de fleste eksperter enige om, at UX design kommer til at handle mere om brugeren. Det betyder, at det ikke kun bliver lettere og hurtigere at bruge en app, der kommer også mere fokus på brugerens digitale sundhed. 

Mange er nærmest blevet afhængige af deres telefoner og apps og derfor vil brugerens digitale trivsel komme mere i søgelyset fremover. Vi kan forvente, at brugerne bliver tilbudt flere værktøjer til at forstå deres digitale vaner og afbryde forbindelsen, hvis det bliver nødvendigt.

Der vil komme mere fokus på brugertilfredshed, så brugeren får mest muligt ud af hver oplevelse. For at øge brugertilfredsheden skal teknologien være mere naturlig og menneskelignende, hvilket kan opnås ved at skabe stemme og chatbots af høj kvalitet.

Designprocessen bliver mere standardiseret og fremtiden melder klart om mere automatisering. Vi ser allerede designledere, der nu bruger hurtigere og bedre automatiseringer til at forbedre designet, og det går stærkere end nogensinde før. 

Vi kan forvente at designet fremover kommer til at ligge i bunden af telefonen, så vi kommer at swipe op istedet, for det vil gøre vores måde at holde telefonen på mere naturligt. 

Uanset hvad fremtiden bringer for UX design er en ting sikkert og vist. Efterspørgslen efter UX-designere vil blive større, ikke kun i den tekniske industri, men også i andre industrier, der har behov for bedre UX design.